DocZend

Lang niet alle bestanden zijn geschikt voor verzending via e-mail, bijvoorbeeld vanwege de grootte of de gevoeligheid van de informatie. Met DocZend kunnen organisaties alle bestanden veilig versturen. Met de dienst hebben organisaties de mogelijkheid verschillende beveiligingsniveaus in te stellen, bijvoorbeeld met een wachtwoord of een PKI-certificaat. Een andere optie is om het bestand uitsluitend te verzenden via het beveiligde netwerk van Gemnet.

De dienst biedt ook de mogelijkheid om bestanden te laten uploaden door personen buiten uw organisatie. U stuurt dan aan een derde een e-mail met een upload link. Via deze link kunnen bestanden geüpload worden, waarna ze in uw persoonlijke archiefruimte terechtkomen. Zodra u het bestand opent of download, krijgt de afzender een e-mail ter bevestiging. Hiermee biedt de dienst tevens de functionaliteit van aangetekende post. DocZend van KPN Lokale Overheid is een online dienst. Het installeren van extra software is dus niet nodig. Op de dienst kan een individuele autorisatie aangevraagd worden of een beheerder kan een groep gebruikers zelf beheren met een groepsaccount.

De dienst DocZend biedt nu ook de ondertekenfunctionaliteit die voorheen in “Mijn WebSign” was opgenomen. DocZend maakt het daardoor nu ook mogelijk om offertes, overeenkomsten, brieven en andere documenten van een zogenaamde gekwalificeerde elektronische handtekening te voorzien. U heeft dan wel een (PKIoverheid) persoonlijk certificaat nodig voor de toegang en voor het plaatsen van een elektronische handtekening. DocZend ondersteunt certificaten van willekeurige Certificate Service Providers (CSP’s). Klik hier om uw PKIoverheid Certificaat aan te vragen of voor meer informatie. Om in te loggen ga naar https://doczend.kpnlokaleoverheid.nl/.